Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Het concept is heel simpel. Als je je hebt aangemeld als deelnemer krijg je maandelijks een uitnodiging, ongeveer 1,5 week voor de kookavond. Hier op reageer je of je die maand wel of niet kan meedoen. Je bent dus niet verplicht om iedere maand mee te doen. Een keer geen tijd of geen zin dan is dat geen probleem.

Iedereen die in die maand meedoet wordt ingedeeld in groepjes van (meestal) 5 personen, waarvan er één de gastheer of gastvrouw is.  Vervolgens krijgt de gastheer een mail met de namen van de personen die hij uitnodigt.
De gastheer\-vrouw mailt zijn gasten een uitnodiging voor de dinsdag-avond rond 19.00 uur bij hem\haar thuis. En de rest laat zich raden.

Koken? Dat kan iedereen!
Ja, echt, je hoeft geen keukenprins(es), laat staan chef-kok, te zijn om mee toen. Zeker bij WSdP kan iedereen koken. Het maakt namelijk niet uit wat je kookt, als je er maar een beetje moeite voor doet. Moeite ten opzichte van je eigen kunnen, bedoelen we daarmee.
Eigenlijk is alles prima! Alleen eten bestellen (tenzij je ovenschotel zwartgeblakerd uit de oven komt om 18.45 uur natuurlijk), of “een Knorr Wereldgerecht maken” past niet helemaal bij het concept.

Het kost je helemaal niets
WSdP wordt volledig gerund door vrijwilligers. Het deelnemer worden of maandelijks meedoen kost je niets. Ja, je betaalt uiteraard wel voor de maaltijd die je bereid voor je gasten, maar omdat je ook bij anderen eet vallen die kosten tegen elkaar weg.
Gemiddeld ben je ongeveer 1x per 5 deelnames aan de beurt om te koken. En meestal krijg je dan 4 gasten op bezoek. Eet je een keer niet mee, geen punt! Daar wordt rekening mee gehouden.
Soms vragen we een vrijwillige bijdrage van een paar euro. Bijvoorbeeld voor het onderhouden van de website, het maken van flyers of het aanwezig zijn bij een van de vele LHBTI-activiteiten in Utrecht. Deze bijdrage gaat altijd naar de gebruikte materialen.

Wil je nog meer info of mee gaan doen, klik hier voor contact.

%d bloggers liken dit: